vakantie-voorbereiding

Vakantie voorbereiding: alle info en tips voor een onbezorgde reis

Sta je op het punt om die welverdiende vakantie te boeken? Tijd om rustig achterover te leunen is het nog niet. Behalve het uitzoeken van de reis zelf, komt er bij een vakantie voorbereiding namelijk een stuk meer kijken. Denk aan het regelen van een accommodatie maar ook zaken als verzekeringen, visa en eventuele vaccinaties vereisen de nodige aandacht. Niet altijd even leuk, wel heel erg belangrijk. En dus vertellen wij je alles over de beste vakantie voorbereiding zodat je onbezorgd op reis kunt gaan.

Het kiezen van een geschikte bestemming

De eerste en meest belangrijke keuze van je vakantie is natuurlijk de bestemming. Hoewel dit natuurlijk enorm persoonlijk is, zijn er wel een aantal handige hulpmiddelen die je kunnen helpen met het kiezen van de voor jou meest geschikte bestemming en op die manier helpen bij jouw vakantie voorbereiding. Nu is dit onderwerp natuurlijk een zeer persoonlijke keuze, toch zijn er handige hulpmiddelen die je kunnen helpen met het kiezen van een bestemming en zodoende helpen bij jouw vakantie. Wellicht wat open deuren maar wat ons betreft zeker zaken die een bijdrage leveren aan jouw zoektocht.

1. Bepaal je budget

Het bepalen van je budget klinkt heel logisch. Toch kun je aan de hand van je budget al een groot aantal bestemmingen schrappen. Met een kleiner budget maak je waarschijnlijk geen reis naar New York maar blijf je wat dichter bij huis. Terwijl je met een groter budget waarschijnlijk wel wat verder weg wil, of jezelf wilt onderdompelen in luxe. Het is daarom handig om vooraf een totaalbudget te bepalen, en daarbij ook te kijken wat je kwijt wilt zijn aan vervoer en accommodatie en hoeveel geld je verwacht op de bestemming zelf uit te gaan geven.

2. Lengte van de vakantie

Het liefste gaan we (bijna) allemaal zo lang mogelijk op vakantie. Toch is een vakantie in de meeste gevallen tijdsgebonden. Zo plan je een stedentrip makkelijk in 3 tot 5 dagen, boek je een zonvakantie voor zo’n 8, 12 of 15 dagen en neemt een verre reis al gauw 3 weken in beslag. Door na te gaan hoelang je weg wilt en wat je budget is, dwing je jezelf ook al meer om keuzes te maken. Het is tenslotte zonde om heel lang in het vliegtuig te zitten als je er vervolgens niet zo lang kunt blijven, toch?

3. Activiteiten tijdens de vakantie

Je vakantiebestemming is erg afhankelijk van de activiteiten die je wilt doen op de plaats van bestemming. Bak jij het liefste de hele dag op het strand? Daarvoor zijn er in Zuid-Europa genoeg leuke en geschikte bestemmingen te vinden. Ga jij voor de cultuur en wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien? Dan past een stedentrip of roadtrip beter bij je. Gelukkig is er voor ieder type vakantie een bestemming te vinden, en zorgt de zoektocht ernaar vaak al voor een hoop voorpret.

4. Laat je verrassen

Tot slot kun je er tegenwoordig ook voor kiezen om een verrassingsreis te boeken. Hiermee weet je van tevoren niet waar je heen gaat, ideaal wanneer je geen inspiratie hebt of het je weinig uitmaakt waar je uiteindelijk vakantie viert.

Het plannen van de reis

Wanneer je een pakketreis boekt, zitten de vlucht, accommodatie en transfer bij je reis al inbegrepen. Wanneer je hier niet voor kiest, ben je zelf verantwoordelijk voor het boeken van alle losse reisonderdelen.

1. Vliegtickets

De eerste logische stap is het boeken van vliegtickets, mits je met het vliegtuig naar je bestemming wilt reizen natuurlijk. Vliegtickets kunnen eenvoudig online geboekt worden bij een vluchtmaatschappij zelf of via een online travel agent. Let hierbij altijd goed op de voorwaarden omtrent bijvoorbeeld bagage, dit kan eventuele extra kosten besparen.

2. Parkeren bij de luchthaven

Wanneer de vliegtickets geboekt zijn moet je vervolgens ook nog nadenken over hoe je naar het vliegveld gaat. Je kunt natuurlijk een taxi reserveren of vragen of en familielid of vrienden je willen brengen. Maar wat je ook kunt doen is je auto zelf bij de luchthaven parkeren. Je hebt hiervoor verschillende aanbieders. Via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je het parkeeraanbod bij de gekozen luchthaven eenvoudig vergelijken. Zoek je bijvoorbeeld naar goedkoop parkeren Schiphol? Selecteer de juiste luchthaven, je reisdata, vergelijk het parkeeraanbod en reserveer de gewenste parkeerplaats direct online.

3. Openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer is het zeer eenvoudig om de luchthaven te bereiken, de meeste Nederlandse luchthavens bieden hier uitstekende infrastructuur voor. Let hierbij wel altijd op de reistijden van de treinen en bussen. Het openbaar vervoer is namelijk niet 24/7 beschikbaar.

4. Huurauto

Eenmaal aangekomen op het vliegveld, moet je natuurlijk naar je eindbestemming reizen. Wanneer je geen pakketreis hebt geboekt ben je hiervoor zelf verantwoordelijk. Het meest handige is om een auto te huren. Zo ben je tijdens je vakantie lekker mobiel, kun je gaan en staan waar je wilt en kun je behalve de plek waar je verblijft ook andere plekken gemakkelijk bezoeken. De prijzen van huurauto’s variëren sterk dus het loont om verschillende aanbieders te vergelijken. Ook worden de tarieven duurder naarmate je dichter voor vertrek boekt. Door tijdig een huurauto vast te leggen, ga je dus goed voorbereid op vakantie en ben je geen dief van je eigen portemonnee.

Formaliteiten

Dit onderdeel van de reis en je vakantie voorbereiding is helemaal afhankelijk van je bestemming. Voor een reis naar België hoef je bijvoorbeeld niet na te denken over een visum en/of vaccinatie, terwijl dit bij Thailand een ander verhaal is. Controleer dus goed, vooral bij verre bestemmingen, wat de specifieke vereisten zijn voor dit specifieke land- of regio.

1. Visum

Een visum is in principe een goedkeuring voor het toetreden van het betreffende land voor een bepaalde periode. Per land verschillen de eisen en de bijbehorende termijn. Online is eenvoudig te vinden of een visum verplicht is voor jouw bestemming. Een visum kan eenvoudig online aangevraagd worden en al binnen enkele dagen in bezit zijn. Je wilt uiteraard niet een onaangename verrassing krijgen op het vliegveld, regel het visum dus vooraf en zorg daarmee dat je vakantie voorbereiding in orde is.

2. Vaccinaties

Ook vaccinaties zijn erg afhankelijk van de bestemming waar je naartoe reist. Daarnaast wordt er nog onderscheid gemaakt tussen verplichte vaccinaties en aangeraden vaccinaties. De verplichte vaccinaties kunnen eenvoudig geregeld worden via de GGD. Je kunt altijd even contact opnemen met je huisarts als je twijfels hebt over bepaalde vaccinaties.

3. Verzekeringen

Een reisverzekering is – in tegenstelling tot visa of vaccinaties – wel voor iedere reis aan te raden, hoe kort of dichtbij deze ook is. Tijdens een vakantie kunnen er een hoop onverwachte dingen gebeuren, met een reisverzekering ga je toch met een net wat lekkerder gevoel op reis.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You might also like