verschil-ticket-boardingpass

Wat is het verschil tussen een ticket en een boarding pass?

Het verschil tussen een ticket en een boarding pass is dat een ticket het bewijs van aankoop van je reis is en je hiermee een plek in het vliegtuig reserveert, terwijl een boarding pass je ook daadwerkelijk toegang geeft tot de vlucht.


Is een ticket hetzelfde als een boarding pass?

Je kunt een vliegticket op twee manier boeken, namelijk online of bij een reisbureau of ticketkantoor. Zodra je je ticket hebt betaald, ontvang je een elektronisch ticket (bij online boekingen) of een papieren ticket (bij offline boekingen). Dit ticket toont aan als het ware aan dat je de reis hebt gekocht. Per passagier wordt er een ticket uitgegeven, en elk ticket heeft ook een eigen nummer. Wanneer je dus voor 4 personen vliegtickets boekt, ontvang je 4 losse tickets.


Kan een ticket gebruikt worden als boarding pass?

Nee. Waar het ticket als bevestiging van de reis kan worden gezien, is een boarding pass of instapkaart nodig om ook daadwerkelijk aan boord van een vliegtuig te kunnen gaan. Je ontvangt deze boarding pass op het moment dat je bent ingecheckt. Met deze boarding pass heb je vervolgens toegang tot de vlucht.

You might also like