wanneer-vliegticket-boeken

Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken?

Niemand wil teveel betalen voor een vliegticket. Toch verschillen de prijzen voor tickets voor dezelfde vlucht enorm, afhankelijk van het moment dat je boekt. Kijk maar eens op Kayak, een site waar je makkelijk vluchten met elkaar kunt vergelijken. De buurvrouw- of man die naast je in het vliegtuig zit, heeft dus hoogstwaarschijnlijk een andere prijs betaald dan jij. Gek? Niet helemaal. Luchtvaartmaatschappijen spelen namelijk gewoon in op vraag en aanbod. En dus fluctureert de prijs van een vliegticket constant. Veel mensen vragen zich daarom af, wanneer het het beste moment is om te boeken. Wij vertellen je meer over de wondere wereld van vliegtickets en of je uberhaupt antwoord kan geven op de vraag wanneer je het beste vliegtickets kunt boeken. Lees je mee?

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

Veel mensen vragen zich af wanneer vliegtickets het goedkoopste zijn. Logisch, want niemand wil de hoofdprijs betalen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wanneer vliegtickets het goedkoopst zijn, is niet te zeggen. Of beter gezegd; daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Ticketprijzen hangen namelijk van heel veel verschillende factoren af. Bedrijven hebben wel eens onderzocht wanneer het beste geboekt kan worden, maar er staat geen specifiek moment vast voor alle bestemmingen wereldwijd. Een exact antwoord kunnen we je helaas dus niet geven. Maar met een aantal tips en wat extra informatie maken we de zoektocht naar de beste prijs voor tickets wel een stukje gemakkelijker.


Hoogseizoen

Wil je in het hoogseizoen op reis? Dan betaal je vrijwel altijd meer dan dat je buiten de schoolvakanties weg gaat. Het is nu eenmaal een populaire tijd om op vakantie te gaan en dus spelen luchtvaartmaatschappijen en online travel agents hier maar al te graag op in. Toch zijn er genoeg mensen die vanwege kinderen of andere redenen gebonden zijn aan het hoogseizoen. Gelukkig kun je, ook wanneer je afhankelijk bent van schoolvakanties, door slim te boeken vooralsnog geld besparen op de ticketprijs.

Wanneer je op zoek bent naar enigzins betaalbare vliegtickets voor het hoogseizoen, geldt de regel eigenlijk wel dat je voor eind januari de tickets geboekt moet hebben. Na januari gaan de prijzen vrijwel alleen nog maar stijgen en wordt jouw vakantie daarmee een stuk duurder. Weet je dat je in de zomer weg wil maar wil je het niet onnodig duur maken? Dan moet je er dus vroeg bij zijn.


Laagseizoen

Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen? Lucky you. Dan kun je over het algemeen tickets tegen een lagere prijs boeken. Maar, het hangt er hierbij wel ook weer van af hoelang je dan van te voren boekt. Voor tickets in het laagseizoen raden we aan om tenminste 8 weken voor vertrek te boeken. Mocht je al eerder op een goede prijs stuiten luidt ons advies altijd: boeken. De kans dat je boekt en de prijs daarna nog daalt, is namelijk heel erg klein.


Last minutes

Ben je niet zo van het plannen? Dan kun je ervoor kiezen om pas last minute te boeken. Let wel, dit raden we alleen aan, als je qua bestemming flexibel bent. Er is namelijk wel degelijk een kans dat je op goede vliegticket aanbiedingen stuit, maar je weet nooit voor welke bestemming(en) dit precies gaat zijn. Wanneer je op zoek bent naar een voordelige lastminute raden we aan om tot uiterlijk 2 weken voor vertrek te boeken. Op zo’n moment hopen luchtvaartmaatschappijen vrije stoelen nog te kunnen verkopen en willen ze nog wel eens stunten met hun prijzen. Ga je nog dichter naar de vertrekdatum toe, nemen de prijzen over het algemeen wel weer wat toe. Simpelweg vanwege het feit dat luchtvaartmaatschappijen ook weten dat mensen die plotseling ergens heen moeten, bereid zijn hiervoor meer geld neer te leggen.


Prijsalarm

Ben je voor een specifieke route op zoek naar de beste ticketprijs? En wil je de prijs monitoren? Op sommige sites, zoals bijvoorbeeld Kayak, is het mogelijk om een prijsalarm in te stellen. Als je je gegevens achterlaat, krijg je een melding wanneer de prijs wijzigt. Ook krijg je inzicht in fluctuaties van de prijs en wat hoogte en laagte pieken zijn. Op basis daarvan kun je bepalen of je wel of niet al wil boeken.

Ook Kayak helpt je een handje, want ook hier kun je een prijsalarm instellen. Ook geven zij per route een advies af of het een slim moment is om te boeken of niet. Dit advies is gebaseerd op huidige prijzen en prijzen uit het verleden.

You might also like