Wat is codesharing?

Codesharing is een gebruik dat in de luchtvaart wordt toegepast. Codesharing houdt in dat twee of meer luchtvaartmaatschappijen stoelen aanbieden op dezelfde lijnvlucht maar wel onder een eigen vluchtnummer.

Hierdoor wordt een vlucht van bijvoorbeeld KLM onder verschillende vluchtnummers uitgevoerd. Dit kan soms voor verwarring zorgen wanneer thuisblijvers vluchtgegevens willen opzoeken. Door de verschillende vluchtnummers lijkt het om meerdere vluchten te gaan, terwijl in de praktijk slechts 1 luchtvaartmaatschappij de vlucht daadwerkelijk uitvoert.

Voordelen codesharing

Voor luchtvaartmaatschappijen hangen er verschillende voordelen aan dit gebruik. Zo kunnen luchtvaartmaatschappijen verbindende vluchten verkopen, naar bestemmingen waar ze zelf niet op vliegen. Voor consumenten biedt dit ook voordelen, namelijk boeken bij eenzelfde maatschappij.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen