wat-is-een-boarding-pass

Wat is een boarding pass?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze uitspraak geldt al helemaal als het gaat om vliegreizen. Want hoe beter jij je hebt voorbereid, hoe groter de kans dat de reis ook soepel verloopt. Afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt kan de voorbereiding verschillen. Zo heb je voor sommige bestemmingen vaccinaties of visa nodig. Wat in ieder geval wel vast staat, is dat je zonder boarding pass niet wordt toegelaten tot een vlucht. Tijd om stil te staan bij het hoe, wat en waarom.

Een boarding pass of een instapkaart is een document dat wordt uitgegeven door een luchtvaartmaatschappij en geeft een passagier toegang tot een vlucht.


Is je boarding pass je vliegticket?

Nee, een boarding pass is niet hetzelfde als een vliegticket. Een vliegticket is een bevestiging dat je een vlucht hebt geboekt. Met de pass krijg je toegang tot de vlucht en die ontvang je pas zodra je bent ingecheckt.


Hoe krijg je je boarding pass?

Je krijgt er een op het moment dat je bent ingecheckt voor een vlucht. Door in te checken bevestig je namelijk dat je gebruik maakt van de vlucht. Inchecken kan in veel gevallen online, wat tijd op de luchthaven scheelt. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het zelfs verplicht om online in te checken. Mocht het online niet lukken kun je op luchthavens terecht bij een incheckbalie of bij een selfcheck apparaat.


Heb je een boardingpass nodig?

Ja, je hebt altijd een boarding pass nodig als je gebruik wilt maken van een vlucht. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt kan dit een papieren of een digitale pass zijn.


You might also like