Wat is een boutique hotel?

De term boutique hotel of boetiek hotel hoor je steeds vaker. De inmiddels populaire term wordt natuurlijk niet voor niets gebruikt. Maar wat is een boutique hotel nu eigenlijk? 

Een boutique hotel of boetiek hotel is een hotel met een luxe, eigentijdse uitstraling. Boutique hotels horen vaak niet tot een bekende hotelketen maar hebben een eigen unieke stijl. Ze ogen over het algemeen hip en trendy en trekken vaak een wat jonger publiek. 

Ontstaan boutique hotels

De opkomst van dit soort hotels vond plaats in de jaren ’80. In steden als New York en Londen startte het ene na het andere boutique hotel. Zoals vaker waaide deze trend later over en zie je vandaag de dag ook in Europa veel boutique hotels. Ze hebben vaak de volgende kenmerken:

  • Kleinschalig
  • Moderne inrichting
  • Unieke sfeer

Boutique hotels in Nederland

Ook in Nederland zijn verschillende boutique hotels te vinden. Wil je een weekendje weg met je geliefde of met een goede vriend of vriendin? Overweeg dan eens een van de volgende hotels.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen