Wat is een boutique hotel?

De term boutique hotel of boetiek hotel hoor je steeds vaker. De inmiddels populaire term wordt natuurlijk niet voor niets gebruikt. Maar wat is een boutique hotel nu eigenlijk? 

Een boutique hotel of boetiek hotel is een hotel met een luxe, eigentijdse uitstraling. Boutique hotels horen vaak niet tot een bekende hotelketen maar hebben een eigen unieke stijl. Ze ogen over het algemeen hip en trendy en trekken vaak een wat jonger publiek. 

Ontstaan boutique hotels

De opkomst van dit soort hotels vond plaats in de jaren ’80. In steden als New York en Londen startte het ene na het andere boutique hotel. Zoals vaker waaide deze trend later over en zie je vandaag de dag ook in Europa veel boutique hotels. Ze hebben vaak de volgende kenmerken:

  • Kleinschalig
  • Moderne inrichting
  • Unieke sfeer

Boutique hotels in Nederland

Ook in Nederland zijn verschillende boutique hotels te vinden. Wil je een weekendje weg met je geliefde of met een goede vriend of vriendin? Overweeg dan eens een van de volgende hotels.

Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.