wat-is-een-bulkhead-seat

Wat is een bulkhead seat?

De term bulkhead seat wordt in de luchtvaart veel gebruikt. Toch weet lang niet iedereen wat dit is. Wat is een bulkhead seat, wat zijn de voor- en nadelen van deze stoelen en waarom is het handig voor gezinnen met jonge kinderen om deze stoelen te reserveren? Wij vertellen je er alles over.

Een bulkhead seat of bulkhead stoel is een vliegtuigstoel die direct achter een tussenschot in het vliegtuig staat.

Een bulkhead seat komt op verschillende plekken in het vliegtuig voor. De meest bekende plek van waar bulkhead seats of bulkhead stoelen staan, is op de eerste rij van de economy class. In widebody vliegtuigen kom je meer bulkhead seats tegen. Dit heeft ermee te maken dat hier op verschillende stukken in het vliegtuig toiletten en pantries bevinden. Dit zorgt voor meer tussenschotten en dus meer bulkhead stoelen. Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden als je het hebt over dit soort vliegtuigstoelen, de een wat voordeliger dan de ander.

Voordelen

Het is maar net of je met een baby reist en of je dit dus als een voordeel of nadeel beschouwt. Bulkhead seats worden op langeafstandsvluchten, ook wel longhaul vluchten, vooral ingericht op gezinnen met baby’s. Dit heeft ermee te maken dat tegen het tussenschot waar de stoel achter staat, in veel gevallen een wiegje kan worden opgehangen. In sommige gevallen is het zelfs voor gezinnen reizend met baby’s mogelijk om deze stoelen zonder extra betaling te reserveren. Of een maatschappij deze wiegjes aanbiedt en je hier ook nog eens gratis kan zitten verschilt per maatschappij. Het loont in ieder geval wel om dit van te voren uit te zoeken.

Nadelen

Het grootste nadeel van een stoel achter een tussenschot in het vliegtuig hebben, is dat veel van deze stoelen vrijwel altijd in de nabijheid van toiletten zijn geplaatst. Los van dat dit de nodige geuren met zich mee kan brengen, is het hiermee ook een plek geworden in het vliegtuig waar mensen in het gangpad wachten. Nu hoeft dit op zichzelf niet perse een probleem te zijn, maar kan dit wel vervelend worden als er bijna continu mensen naast je in het gangpad hangen precies op het moment dat jij lekker probeert te slapen.

You might also like