Wat is een chartervlucht?

Een chartervlucht is een vlucht die in opdracht van een touroperator, zoals bijvoorbeeld TUI, wordt uitgevoerd. Touroperators nemen op chartervluchten grote aantallen stoelen af, tegen een zo voordelig mogelijke prijs. Op die manier kunnen zij goedkoop vliegtuigstoelen inkopen, en heeft de chartermaatschappij gegarandeerd inkomsten.

Chartermaatschappijen verkopen het liefste natuurlijk zoveel mogelijk stoelen aan touroperators. Op die manier kunnen ze hun prijzen namelijk zo laag mogelijk houden. Maar er zijn ook andere manieren waarmee ze de ticketprijs proberen te drukken. Zo wordt er minder service aan boord gegeven en moet je bijvoorbeeld voor eten en drinken betalen. Ook wordt er regelmatig van en naar kleinere luchthavens gevlogen die soms meer afgelegen liggen.

Tegenhanger van een chartervlucht, is een lijnvlucht of lijndienst. In dit artikel bespreken we het verschil tussen een chartervlucht en een lijndienst.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen