Wat is een chartervlucht?

Een chartervlucht is een vlucht die in opdracht van een touroperator, zoals bijvoorbeeld TUI, wordt uitgevoerd. Touroperators nemen op chartervluchten grote aantallen stoelen af, tegen een zo voordelig mogelijke prijs. Op die manier kunnen zij goedkoop vliegtuigstoelen inkopen, en heeft de chartermaatschappij gegarandeerd inkomsten.

Chartermaatschappijen verkopen het liefste natuurlijk zoveel mogelijk stoelen aan touroperators. Op die manier kunnen ze hun prijzen namelijk zo laag mogelijk houden. Maar er zijn ook andere manieren waarmee ze de ticketprijs proberen te drukken. Zo wordt er minder service aan boord gegeven en moet je bijvoorbeeld voor eten en drinken betalen. Ook wordt er regelmatig van en naar kleinere luchthavens gevlogen die soms meer afgelegen liggen.

Tegenhanger van een chartervlucht, is een lijnvlucht of lijndienst. In dit artikel bespreken we het verschil tussen een chartervlucht en een lijndienst.

Tips en info voor je volgende reis
Goedkope vliegtickets binnen Europa: Transavia
Vliegtickets binnen en buiten Europa: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Hotels: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.