wat-is-een-pakketreis

Wat is een pakketreis?

Het boeken van een pakketreis bij bijvoorbeeld TUI of Sunweb is al jaar en dag populair. Niet zo gek ook, als je je bedenkt dat zo’n reis je alle handvaten biedt voor een geslaagde vakantie. Wil je onbezorgd op vakantie en vooral niet teveel tijd spenderen aan de voorbereiding ervan? Dan is het boeken van zo’n reis helemaal geen gekke keuze. Wat is het precies en wat zit er wel of niet bij inbegrepen?

Een pakketreis is een reis bestaande uit vervoer, verblijf en transfers naar dit verblijf. Een pakketreis wordt aangeboden door een touroperator tegen een totaalprijs.

Aanbieders

Er zijn vandaag de dag enorm veel aanbieders van pakketreizen. De grootste touroperator in Nederland is TUI, maar ook Corendon en Sunweb zijn grote aanbieders van pakketreizen in Nederland.

Voordelen pakketreizen

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een pakketreis.

  • Gemak: het boeken van een pakketreis zorgt voor een stuk gemak. Je boekt zowel vervoer als verblijf en hoeft hier zelf niet meer over na te denken
  • Veiligheid: Anders dan wanneer je zelf losse tickets en/of een accommodatie boekt, biedt een zo’n reis je extra veiligheid. Wanneer de organisatie waarbij je boekt failliet gaat ben je een stuk beter beschermd.

You might also like