info@reisguide.nl

Wat is een pakketreis?

Het boeken van een pakketreis bij bijvoorbeeld TUI of Sunweb is al jaar en dag populair. Niet zo gek ook, als je je bedenkt dat zo’n reis je alle handvaten biedt voor een geslaagde vakantie. Wil je onbezorgd op vakantie en vooral niet teveel tijd spenderen aan de voorbereiding ervan? Dan is het boeken van zo’n reis helemaal geen gekke keuze. Wat is het precies en wat zit er wel of niet bij inbegrepen?

Een pakketreis is een reis bestaande uit vervoer, verblijf en transfers naar dit verblijf. Een pakketreis wordt aangeboden door een touroperator tegen een totaalprijs.

Aanbieders

Er zijn vandaag de dag enorm veel aanbieders van pakketreizen. De grootste touroperator in Nederland is TUI, maar ook Corendon en Sunweb zijn grote aanbieders van pakketreizen in Nederland.

Voordelen pakketreizen

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een pakketreis.

  • Gemak: het boeken van een pakketreis zorgt voor een stuk gemak. Je boekt zowel vervoer als verblijf en hoeft hier zelf niet meer over na te denken
  • Veiligheid: Anders dan wanneer je zelf losse tickets en/of een accommodatie boekt, biedt een zo’n reis je extra veiligheid. Wanneer de organisatie waarbij je boekt failliet gaat ben je een stuk beter beschermd.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen