wat-is-een-stopover

Wat is een stopover? Info over een lange overstap

De kans is groot dat je wanneer je het vliegtuig instapt, je zo snel mogelijk van A naar B wil reizen. Toch kan een stopover aantrekkelijk zijn, zeker als je weet dat je hier bij veel maatschappijen gratis gebruik van kunt maken. Wat is een stopover precies, hoe werkt het en wanneer is het verstandig om hiervan gebruik te maken? Wij vertellen je meer.

Een stopover is stopover is niets meer dan een lange overstap waarbij er minstens 24 uur tussen de eerste en tweede vlucht zit.

(On)aantrekkelijk?

Op het eerste oog zul je waarschijnlijk denken, wie heeft er nou zin om langer dan 24 uur op een tweede vlucht te wachten? Een (extreem) lange reistijd schrikt tenslotte af. Zeker als het om een bestemming gaat waar je ook rechtstreeks en dus een stuk sneller naartoe kan vliegen. Toch kan het kiezen van een stopover ook voordelen met zich meebrengen en in sommige gevallen zelfs aantrekkelijk zijn om te boeken.

Gratis stopovers

Vluchten met een stopover zijn gratis in de zin van dat je niet meer betaalt voor het ticket dan dat je een overstap zou hebben van slechts 2 of 3 uur. Sterker nog, tickets met een overstap langer dan 24 uur, worden vaak voordelig geprijsd. En laat je van die gratis stopovers nou heel goed kunnen profiteren.

Met het boeken van een stopover betaal je vaak minder voor je ticket. Tegelijkertijd is het een kans om twee bestemmingen te bezoeken in plaats van één.

Door een vliegticket met een stopover te boeken, creëer je de situatie waarbij je voor minder geld meerdere bestemmingen kunt bezoeken. Een voorbeeld: je wil naar Bangkok vliegen en het goedkoopste tarief is dat van luchtvaartmaatschappij Emirates. Emiraties vliegt via Dubai naar Bangkok. Je kunt daarom voor een overstap van 3 uur kiezen op het vliegveld van Dubai voordat je doorvliegt. Maar je kunt er ook een stopover van maken. Hierdoor combineer je je vakantie naar Bangkok met Dubai. Je kunt het dus het beste zien als twee reizen waar je maar één keer voor hoeft te betalen.

 

You might also like