Wat is een tailstrike?

Misschien heb je wel eens van het woord tailstrike gehoord. Het is een term die in de luchtvaart wordt gebruikt. Maar wat is een tailstrike precies en waarom is het gevaarlijk? Lees gauw verder.

Een tailstrike is de situatie waarbij de staart van een vliegtuig tijdens de start of landing de grond raakt.

Een tailstrike kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de piloot te snel het vliegtuig optrekt, waardoor de romp de startbaan raakt. Ook een slechte gewichtsverdeling in het vliegtuig, waarbij er bijvoorbeeld teveel vracht aan de achterkant van het vliegtuig wordt ingeladen, kan een oorzaak zijn.

Een tailstrike is gevaarlijk omdat het schade aan de romp kan veroorzaken, wat weer gevolgen kan hebben voor de vliegveiligheid van het toetsel. Wanneer er sprake van is, is het daarom van groot belang dat het vliegtuig direct wordt nagelopen op mogelijke schade.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen