info@reisguide.nl

Wat is een widebody vliegtuig?

Een wide body vliegtuig is een vliegtuig met twee of meer gangpaden. Wide body vliegtuigen kunnen tussen de 200 en 600 passagiers per vlucht vervoeren en worden voornamelijk voor middel- en lange afstandsvluchten.

Widebody vliegtuigen

Het eerste wide body passagiersvliegtuig vloog voor het eerst in 1969 en is de Boeing 747. Inmiddels wordt dit type vliegtuig uitgefaseerd wegens nieuwere en zuinigere modellen. Behalve de Boeing 747 vliegen vandaag de dag andere wide body passagiersvliegtuigen rond, namelijk de Boeing 767, Boeing 777, Boeing 787, Airbus A330, Airbus A350 en Airbus A380.

Narrow body

De tegenhanger van een wide body vliegtuig is een narrow body vliegtuig. Een narrow body vliegtuig is een vliegtuig met slechts een gangpad. Narrow body worden op kortere vluchten ingezet (uitzonderingen daargelaten) en het meest bekende narrow body vliegtuig is de Boeing 737.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”]Tips en info voor je volgende reis
Goedkope vliegtickets binnen Europa: Transavia
Vliegtickets binnen en buiten Europa: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Hotels: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen