Wat is halfpension?

Halfpension is de vorm van vakantie waarbij behalve je overnachting ook ontbijt en diner is inbegrepen in de prijs. Voor lunch en dranken moeten apart worden bijbetaald. Halfpension start op de dag van aankomst met een diner en eindigt op de dag van vertrek met een ontbijt.

Voordelen halfpension

  • Omdat bij halfpension ontbijt en diner is inbegrepen, is dit een ideale vorm wanneer je niet de hele dag in je hotel verblijft. Je start de dag met een ontbijt, kunt overdag de omgeving verkennen om ‘s avonds in je accommodatie weer te kunnen aanschuiven voor een diner.
  • Halfpension wordt veelal aangeboden in buffetvorm. Je kunt dus zo vaak opscheppen als je zelf wilt en hoeft zeker niet bang te zijn dat je met honger het restaurant verlaat.

Nadelen halfpension

  • Hoewel ontbijt en diner is inbegrepen, geldt dit niet voor drankjes en snacks. Reken je dus niet helemaal rijk, er komen nog kosten bij.
  • Ontbijt en diner wordt binnen een halfpension op vaste tijden geserveerd. Je zit dus wel vast aan een bepaald ritme.
  • Wil of kan je een ontbijt of diner niet nuttigen? Houd er rekening mee dat je dan geen geld terugkrijgt. Halfpension zit bij de totale reissom inbegrepen en hierop wordt geen uitzondering gemaakt als je zelf kiest om ergens anders te eten.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen