wat-is-half-pension

Wat is halfpension?

Halfpension is de vorm van vakantie waarbij behalve je overnachting ook ontbijt en diner is inbegrepen in de prijs. Voor lunch en dranken moeten apart worden bijbetaald. Halfpension start op de dag van aankomst met een diner en eindigt op de dag van vertrek met een ontbijt.

Voordelen halfpension

  • Omdat bij halfpension ontbijt en diner is inbegrepen, is dit een ideale vorm wanneer je niet de hele dag in je hotel verblijft. Je start de dag met een ontbijt, kunt overdag de omgeving verkennen om ‘s avonds in je accommodatie weer te kunnen aanschuiven voor een diner.
  • Halfpension wordt veelal aangeboden in buffetvorm. Je kunt dus zo vaak opscheppen als je zelf wilt en hoeft zeker niet bang te zijn dat je met honger het restaurant verlaat.

Nadelen halfpension

  • Hoewel ontbijt en diner is inbegrepen, geldt dit niet voor drankjes en snacks. Reken je dus niet helemaal rijk, er komen nog kosten bij.
  • Ontbijt en diner wordt binnen een halfpension op vaste tijden geserveerd. Je zit dus wel vast aan een bepaald ritme.
  • Wil of kan je een ontbijt of diner niet nuttigen? Houd er rekening mee dat je dan geen geld terugkrijgt. Halfpension zit bij de totale reissom inbegrepen en hierop wordt geen uitzondering gemaakt als je zelf kiest om ergens anders te eten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like