wat-is-handbagage

Wat is handbagage? Goed voorbereid op reis

Handbagage is, zoals de naam al doet vermoeden, bagage die je gedurende je hele reis bij de hand houdt en daarmee aan boord neemt van een vliegtuig. De regels van wat hiervoor is toegestaan verschillen per luchtvaartmaatschappij dus controleer vooraf altijd voor vertrek aan welke eisen je bagage moet voldoen.

Handbagage vs ruimbagage

Handbagage is ooit geintroduceerd met het idee dat men onderweg artikelen nodig zou hebben om zelf onder toezicht te houden. Gelukkig mag je vandaag de dag nog steeds spullen mee aan boord nemen. De afmetingen die zijn toegestaan om bagage mee aan boord te nemen zijn beperkt, net als het gewicht. In ieder geval moet de bagage of in een bagagevak boven de stoelen of onder de stoelen passen. De regels van wat er is toegestaan verschillen per luchtvaartmaatschappij. Controleer dus altijd vlak voor vertrek de laatste regels, zeker omdat deze nog weleens willen wijzigen. Een uitgebreid aanbod handbagage trolleys vind je bij Bagageonline.nl.

Ruimbagage

Handbagage is de tegenhanger van ruimbagage. Ruimbagage check je voor je vlucht in en wordt in het ruim onderin het vliegtuig vervoerd. Voor ruimbagage gelden andere regels dan bagage die je in de cabine wil meenemen. Ook voor ruimbagage kun je bij Bagageonline.nl terecht.

You might also like