wat-is-skyteam

Wat is het SkyTeam?

Misschien heb je tijdens het boeken van KLM vluchten de naam SkyTeam voorbij zien komen. Of zag je het logo van het SkyTeam terwijl je op Schiphol rondliep. Het Skyteam is een grote partij binnen de luchtvaartbranche en het kan voor jou als individuele reiziger ook schelen om te weten wat het precies is en welke voordelen er aan zo’n alliantie zitten.

Het SkyTeam is een luchtvaartalliantie opgericht in het jaar 2000. Het is een van de grootste luchtvaartallianties. Luchtvaartmaatschappij KLM behoort samen met een aantal andere airlines tot deze groep.

Doel luchtvaart allianties

Je kan een luchtvaartalliantie dus het beste omschrijven als een groep maatschappijen die samen hun krachten willen bundelen. Want door zich te verenigen in een groep, kunnen ze gezamenlijk meer vliegroutes aanbieden dan wanneer ze als losstaande airline zouden opereren.Met dit uitgebreidere netwerk kunnen ze niet alleen hun positie versterken maar ook hun marktaandeel met als resultaat kostenverlaging. Een win-win situatie, dus.

Codesharing

Wanneer andere maatschappijen binnen de alliantie vluchten gaan aanbieden, gebeurt dit vaak door middel van code sharing. Dit houdt in dat een vlucht onder meerdere vluchtnummers wordt uitgevoerd, omdat meerdere maatschappijen stoelen op die vlucht aanbieden.

Andere luchtvaart allianties

Los van het SkyTeam bestaan er nog twee andere grote allianties, namelijk Star Alliance en Oneworld. Uiteindelijk zijn bijna alle luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij een van deze drie allianties.

You might also like