wat-is-boarden

Wat is online inchecken?

Online inchecken is niets meer dan het aangeven dat je meegaat met een vlucht. Om online te kunnen inchecken heb je je boekingsbevestiging of eticket met de bijbehorende boekingscode nodig. Door online in te checken ontvang je je boarding pass, waarmee je het vliegtuig kan betreden. 

Mogelijkheden inchecken

Wanneer je wilt inchecken voor een vlucht, kan dit op drie verschillende manieren. Deze zijn als volgt:

1. Online op de website van je luchtvaartmaatschappij

De makkelijkste manier is om te kiezen voor online inchecken. Je doet dit op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Wanneer dit kan is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt en de bestemming waar je naartoe gaat. De meeste maatschappijen zorgen dat je 24 uur voor vertrek kunt online inchecken maar controleer dit dus altijd zelf goed bij de maatschappij. Ook krijg je vaak een email wanneer de checkin voor jouw vlucht opent.

Heb je geen computer tot je beschikking? Dan kun je gelukkig ook altijd nog op het vliegveld inchecken. Houd wel rekening met het feit dat dit soms best wat extra tijd kan kosten. Zorg daarom dat je altijd op tijd naar het vliegveld vertrekt.

2. Bij de balie op het vliegveld

De oorspronkelijke manier hoe inchecken ooit is bedacht, is bij een balie van de luchtvaartmaatschappij op het vliegveld. Deze balies staan in de vertrekhallen. Hoewel dit tegenwoordig nog steeds een optie is, zijn er steeds meer maatschappijen die je verplichten zelf online in te checken. Controleer dus altijd goed van te voren of dit bij jou het geval is.

3. Bij self-service check-in kiosken

Nabij de incheck balies van de luchtvaartmaatschappijen zijn vaak self-service check-in kiosken te vinden. Bij zo’n kiosk kun je zelf inchecken. Je hoeft hierdoor niet in de rij te staan voor de reguliere check-in. Dit scheelt je een hoop tijd.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like