wat-is-visa-on-arrival

Wat is een visa on arrival?

Wanneer je op vakantie naar het buitenland wilt, kan het zomaar zo zijn dat je een visum nodig hebt. Er bestaan veel verschillende soorten visa en afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat, de reden van jouw reis en hoelang je ergens wilt verblijven, wordt er bepaald welke reisdocumenten je nodig hebt om een land binnen te komen. De visa on arrival is een veel voorkomend visum voor toeristen en dus vertellen wij je wat voor een visum dit is en hoe het aanvragen ervan werkt.

Een visa on arrival is een visum dat wordt afgegeven bij aankomst op het vliegveld in het buitenland. Je hoeft een dit type visum dus niet voor vertrek al aan te vragen wat scheelt in de voorbereiding van je reis.

Hoe kom je aan een visa on arrival?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ESTA, hoef je een visa on arrival dus niet vooraf al aan te vragen. Dit scheelt je een hoop gedoe in voorbereiding. Het is daarmee eigenlijk een ietwat gekke vorm van een visum. Je hebt er namelijk wel een nodig, maar krijgt hem zonder dat je er iets voor hoeft te doen (mits je aan alle voorwaarden voldoet uiteraard) bij aankomst op het vliegveld.

Dit visum dat speciaal voor kortere bezoeken wordt uitgegeven. Met zo’n visum kun je dus over het algemeen niet ergens maandenlang blijven, maar voldoet wel als je ergens een paar weken vakantie wil vieren.

Heb je twijfels of en zo ja welk visum je nodig hebt voor je volgende reis? Raadpleeg dan altijd tijdig voor vertrek de website van de Rijksoverheid.

You might also like