Wat is vliegtaks en wat houdt het precies in?

Sinds vandaag moeten we er dan echt aan geloven: vliegtaks. Per 1 januari 2021 geldt er een taks van € 7,45 per ticket op vertrekkende vluchten vanuit Nederland. Het maakt hierbij niet uit wat de afstand is van de reis. Vrachtvluchten worden uitgesloten van deze taks. Wat is vliegtaks nu precies en waarom wordt het ingevoerd? Wij vertellen je er meer over.

Waarom een vliegtaks?

Met het invoeren van de taks wordt een stap gezet in het behalen van internationale klimaatdoelstellingen. Daarnaast worden reizen met de auto, trein en bus al belast maar werden vliegreizen tot op heden hiervan ontzien. Tot slot wil het kabinet mensen stimuleren om meer milieubewuste keuzes te maken.

Wat houdt de taks in?

  • Voor alle vertrekkende vluchten vanuit Nederland wordt een vliegtaks van € 7,45 berrekend.
  • Overstappende passagiers op Nederlandse luchthavens worden hiervan ontzien.

Plannen voor het invoeren van een taks zijn overigens niet nieuw. Zo werd in juli 2008 een vliegbelasting ingevoerd, die een jaar later, in juli 2009 alweer werd afgeschaft. We zijn dus benieuwd of de taks deze keer langer stand blijft houden.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen