Wat is vliegtaks en wat houdt het precies in?

Sinds vandaag moeten we er dan echt aan geloven: vliegtaks. Per 1 januari 2021 geldt er een taks van € 7,45 per ticket op vertrekkende vluchten vanuit Nederland. Het maakt hierbij niet uit wat de afstand is van de reis. Vrachtvluchten worden uitgesloten van deze taks. Wat is vliegtaks nu precies en waarom wordt het ingevoerd? Wij vertellen je er meer over.

Waarom een vliegtaks?

Met het invoeren van de taks wordt een stap gezet in het behalen van internationale klimaatdoelstellingen. Daarnaast worden reizen met de auto, trein en bus al belast maar werden vliegreizen tot op heden hiervan ontzien. Tot slot wil het kabinet mensen stimuleren om meer milieubewuste keuzes te maken.

Wat houdt de taks in?

  • Voor alle vertrekkende vluchten vanuit Nederland wordt een vliegtaks van € 7,45 berrekend.
  • Overstappende passagiers op Nederlandse luchthavens worden hiervan ontzien.

Plannen voor het invoeren van een taks zijn overigens niet nieuw. Zo werd in juli 2008 een vliegbelasting ingevoerd, die een jaar later, in juli 2009 alweer werd afgeschaft. We zijn dus benieuwd of de taks deze keer langer stand blijft houden.

Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.