wat-is-vliegtuigmodus-vliegtuigstand

Wat is vliegtuigmodus of vliegtuigstand op je telefoon?

Vliegtuigmodus is een stand op je telefoon of ander elektronisch apparaat waarmee je zorgt dat het apparaat geen signalen meer uitzendt. Mobiele telefonie en dataverkeer werken hierdoor niet meer en ook wifi en bluetooth zijn uitgeschakeld.

Wat is vliegtuigstand?

Vliegtuigstand is een andere benaming voor vliegtuigmodus en heeft dus exact dezelfde betekenis. Het bekendste moment waarop er wordt gevraagd om je elektronische apparaten in deze modus te zetten, is in het vliegtuig. Nog voordat het vliegtuig vertrekt, word je er door cabinepersoneel aan herinnerd. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om berichten te versturen, te bellen of gebruik te maken van het internet.

Waarom is het inschakelen van vliegtuigmodus belangrijk?

Veel mensen vragen zich af waarom het inschakelen ervan zo belangrijk is. Het antwoord hierop is eigenlijk vrij eenvoudig.

Een toestel dat niet in vliegtuigmodus staat, kan storingen veroorzaken op de communicatielijnen waar piloten gebruik van maken. Vergelijk het met een mobiele telefoon die rare geluiden maakt wanneer je in de buurt bent van een radio. Het inschakelen van de modus is dus vooral belangrijk vanuit veiligheidsoverwegingen.

Niet storen

De instelling vliegtuigmodus moet je overigens niet verwarren met de instelling die ‘niet storen’ heet. Bij niet storen ontvang je namelijk nog steeds berichten en staat je signaal dus aan, alleen ontvang je geen meldingen.

Hoe zet je vliegtuigmodus aan?

Het aanzetten van vliegtuigmodus verschilt een beetje per telefoon. Toch is het een eenvoudige handeling om te doen. In de meeste gevallen kun je deze modus inschakelen via je instellingen.

You might also like