vliegen-met-baby

Vliegen met een baby: waar moet je rekening mee houden?

Het idee dat je gaat vliegen met een baby of peuter kan misschien de nodige stress opleveren. Toch kleven er (vooral financiele) voordelen aan, waar lang niet iedereen van op de hoogte is. Waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je zorgt dat je goed voorbereid bent? Wij vertellen je alles wat je over vliegen met een baby wil en moet weten.

Wat kost vliegen met een baby?

First things first. Veel mensen vragen zich af wat het kost om te vliegen met een baby. Het grootste voordeel van vliegen met een baby, is namelijk de prijs. Bijna alle luchtvaartmaatschappijen bieden sterk gereduceerde tarieven aan voor kinderen in de leeftijd 0-2 jaar, waardoor het in sommige gevallen zelfs bijna gratis is om met een baby te vliegen.

Uiteraard is het ook mogelijk om voor je kindje een eigen stoel te boeken. Je betaalt dan wel de volle prijs. Daarnaast blijft het verplicht om tijdens de start en landing je kindje op schoot te houden en daarbij de extra veiligheidsriem om te doen.

 

Documenten

Misschien vraag je je af hoe het zit met de reisdocumenten die je nodig hebt om met een baby of peuter te kunnen vliegen. De regels die hiervoor gelden, zijn eigenlijk gelijk aan die voor volwassenen. Zo is er ook voor een kindje in de leeftijdscategorie 0-2 jaar een geldig paspoort of ID-kaart (afhankelijk van waar je naartoe vliegt) nodig. Reis je alleen met een minderjarig kind? Vergeet dan niet dat je een document in je bezit moet hebben waarin de andere gezaghebbende ouder schriftelijke toestemming geeft dat je alleen met het kind reist.

Maximaal 2 baby’s

Tot slot is het goed om je te realiseren dat elke volwassene met maximaal 2 kinderen in de leeftijd 0-2 jaar per vliegtuig mag reizen. Dit heeft met veiligheidsvoorschriften te maken. Indien je dit wil doen, mag je ook slechts een baby op schoot nemen en is het voor de ander verplicht om een stoel te reserveren.

You might also like