welke-gate-op-schiphol-heb-ik

Welke gate op Schiphol heb ik?

Je koffers zijn ingecheckt en je bent door de security controle: op naar het vliegtuig! Maar naar welke gate op Schiphol moet je eigenlijk? Als een van de grootste luchthavens van Europa kan het op Schiphol soms een zoektocht zijn om te achterhalen vanaf welke gate je vlucht nou eigenlijk vertrekt. Een goede voorbereiding is het halve werk en dus vertellen wij je hoe je erachter komt vanaf welke gate je op Schiphol vertrekt.

Hoe weet ik welke gate ik moet hebben?

Als je erachter wilt komen vanaf welke gate jouw vliegtuig vertrekt, heb je eenvoudig gezegd 2 opties. Allereerst kun je hiernaar vragen bij de incheckbalie waar je je ruimbagage incheckt. Dit moet dan wel uiteraard een bemande balie zijn. Hoef je geen ruimbagage in te checken of kan de grondstewardess je nog niks vertellen over de gate omdat die simpeweg nog niet bekend is? Geen paniek.

Indien je gate op het moment van inchecken nog niet bekend is, kun je na het afgeven van je bagage door naar de security controle. Hier wordt je handbagage gecontroleerd en afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt, moet je ook nog langs de paspoortcontrole. Eenmaal daar doorheen kom je uit in vertrek lounge 1 (Europese vluchten), lounge 2 en 3 (intercontinentale vluchten) en lounge 4 (low cost maatschappijen). Los van dat je in deze lounges genoeg winkels en restaurants vindt, hangen er ook op verschillende plekken scherm met de meest actuele vluchtinfo. Hierop staan niet alleen alle vertrekkende vluchten maar ook vanaf welke gate deze vluchten vertrekken en hoelang het naar de juiste gate lopen is.

Hoe ver van te voren moet je bij de gate zijn?

Los van dat je wil weten welke gate je op Schiphol hebt, wil je waarschijnlijk ook weten hoe ver je van te voren bij de gate moet zijn. Dit hangt af van hoeveel minuten voor vertrek de gate sluit en wisselt per luchtvaartmaatschappij. Wij adviseren om in ieder geval minstens 30 minuten voor Europese vluchten en 45 minuten voor intercontinentale vluchten voor vertrek bij de gate aanwezig te zijn.

You might also like