welke-vertrekhal-schiphol

Welke vertrekhal op Schiphol heb ik nodig? Ga goed voorbereid op reis

Je spullen zijn ingepakt, de taxi is besteld en je bent helemaal klaar voor vertrek. Tijd om naar het vliegveld te gaan. Maar welke vertrekhal moet je eigenlijk hebben? Zeker wanneer je van een grote luchthaven als Schiphol vliegt, kan het nog wel eens een zoektocht zijn naar waar je nu exact moet zijn. Wij vertellen je hoe je kunt zien welke vertrekhal op Schiphol je nodig hebt. Fijne reis!

Toch nog wat vergeten?

Vertrekhallen op Schiphol

Je zit in de taxi onderweg naar het vliegveld en de taxi chauffeur vraagt bij welke vertrekhal op Schiphol je moet worden afgezet. Ehhh… ja, dat is een hele goede vraag. Wij vertellen je er graag wat meer over waar het vanaf hangt waar je heen moet.

De vertrekhal waar je op Schiphol naartoe moet, hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Elke luchtvaartmaatschappij heeft eigen incheckbalies die verdeeld zijn over de verschillende vertrekhallen. Ga dus altijd na waar de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, te vinden zijn.

Waar kan ik zien naar welke vertrekhal op Schiphol ik moet?

Naar welke vertrekhal je op Schiphol moet, hangt dus af van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Maar, dan zul je je vervolgens misschien afvragen waar je dat dan kan zien. Dit kan je terugvinden door je vluchtgegevens op te zoeken op de website van Schiphol:

  1. Zoek je vluchtgegevens op tussen alle vertrekkende vluchten
  2. Vlucht gevonden? Klik dan op ‘details’
  3. Vervolgens zie je welke vertekhal en bijbehorende incheckbalie je voor de desbetreffende vlucht moet zijn.

Reis je wat vaker met het vliegtuig? Dan zul je op een gegeven moment weten wat de vertrekhallen van de bekendste luchtvaartmaatschappijen zijn.


Vertrekhallen op Schiphol van de bekendste airlines

Vertrekhal zonder ruimbagage

Vlieg je met ruimbagage? Dat is bagage die je incheckt en onderin het ruim van het vliegtuig wordt vervoerd. Je checkt deze bagage in bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Reis je met alleen handbagage? Dan kun je na aankomst in de vertrekhal meteen de borden naar de security volgen.