KLM huisje 101: een bescheiden feestje

101 kaarsjes vandaag voor KLM: de luchtvaartmaatschappij is namelijk jarig en viert vandaag haar 101ste verjaardag. Bij het verjaren van de luchtvaartmaatschappij was ook dit jaar weer de vraag: wat gaat KLM huisje 101 zijn?

KLM brengt namelijk elk jaar op haar verjaardag een nieuw KLM huisje uit. Deze huisjes worden uitgedeeld aan passagiers reizend in business class en zijn heuse collector items geworden. Hoewel hier normaal gesproken een feestelijke gelegenheid aan vooraf gaat, was dit vanwege de coronacrisis dit jaar helaas niet mogelijk.

KLM huisje 101

Om deze jaarlijkse traditie niet verloren te laten gaan, heeft Pieter Elbers, vooralsnog het nieuwe huisje gepresenteerd. Hij is hiervoor afgereisd naar Den Bosch, aangezien het huisje dit jaar het oude pand ‘Die Mariaen’ uit Den Bosch betreft. Niemand minder dan burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers ontving het eerste exemplaar.

Het 800 jaar oude pand Die Mariaen, in de volksmond De Moriaan, diende vroeger als handelshuis. Aangezien KLM een belangrijke rol vervuld in het handelsverkeer werd de keuze om dit pand tot KLM huisje nummer 101 te bestempelen een feit.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen