Chalkidiki, Griekenland

header-chalkidiki-griekenland

Algemene informatie

 

Chalkidiki is een schiereiland gelegen in het district Macedonie in Noord-Griekenland. De streek ligt ten zuidoosten van de stad Thessaloniki en kenmerkt zich aan de typische vorm, die te vergelijken is met een hand met daaraan drie vingers. Elke vinger vormt weer een eigen schiereilandje, van links naar rechts te weten Kassandra, Sithonia en Oros Athos. Tel daarbij het vasteland op en je kunt stellen dat de streek uit 4 verschillende delen bestaat.

Het leuke aan een vakantie naar Chalkidiki, is dat de meeste toeristen die hier komen, de Grieken zelf zijn. Je hebt hierdoor echt het idee er lekker tussenuit te zijn, zonder continu Nederlanders om je heen te hoeven horen. Toegegeven, het wordt langzaamaan door meer en meer Westerse toeristen ontdekt, maar zo massaal als andere vakantiebestemmingen in Griekenland, is het hier (nog) niet.

Praktische informatie

 

  • Vliegduur: Circa 3 uur
  • Luchthaven: Thessaloniki (SKG)
  • Valuta: Euro
  • Visum: Niet nodig
  • Tijdzone: 1 uur later dan in Nederland
  • Inentingen: Niet nodig
  • Elektriciteit: hetzelfde als in Nederland
  • Vluchten: Transavia en TUI

Badplaatsen Chalkidiki

Chalkidiki bestaat uit 3 schiereilandjes, namelijk Kassandra, Sithonia en Oros Athos. Deze schiereilanden zijn op hun beurt weer verschillende badplaatsen rijk. De meeste badplaatsen zijn te vinden op Kassandra en dit is dan ook het meest toeristisch. Maar ook op Sithonia zijn genoeg mooie plekjes te vinden.

 

 

Vliegen naar Chalkidiki

De vluchtduur naar Chalkidiki, is ongeveer 3 uur. Je vliegt op de luchthaven van Thessaloniki. Vanaf daar is het, afhankelijk van waar je verblijft, nog tussen de 30-90 minuten rijden naar je eindbestemming. Vanuit Nederland kun je met verschillende maatschappijen rechtstreeks naar Thessaloniki vliegen, namelijk Transavia en TUI.

 

Accommodaties Chalkidiki

Accommodaties zijn er in Chalkidiki in alle soorten en maten te vinden. Je vindt er vooral veel eenvoudige hotels en appartementen, die prima volstaan. Als je goed zoekt stuit je ook op een aantal luxe accommodaties, al zijn die er niet in overvloed.

Unieke plekjes: Eliza was Here
Altijd goed: TUI en Sunweb

Artikelen over Chalkidiki

juli 9, 2020
Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.