gevaarlijkste-vliegvelden-europa

Dit zijn de gevaarlijkste vliegvelden van Europa

Het vliegtuig is vandaag de dag het veiligste vervoersmiddel ter wereld. Je kunt met een gerust hart het vliegtuig instappen wanneer je op vakantie gaat. Maar, toegegeven, het vliegen naar sommige bestemmingen kan als wat minder comfortabel worden ervaren. Omdat de landingsbaan bijvoorbeeld heel erg kort is, op een lastige plek ligt of omdat de baan omgeven is met bergen. Wij nemen je mee langs de 4 gevaarlijkste vliegvelden van Europa. Ready for take off?

1. Gibraltar Airport (Gibraltar)

Gibraltar heeft niet alleen een van de gevaarlijkste vliegvelden van Europa maar ook een van de meest bijzondere. Waarom? Er loopt een doorgaande weg voor auto’s, fietsers en voetgangers dwars over de landingsbaan. Ja, dat lees je goed! Winston Churchill Avenue is de naam van de verbindingsweg tussen Gibraltar en Spanje en kruist de start- en landingsbaan van het vliegveld. Wanneer een vliegtuig nadert gaan de stoplichten dan ook op rood en zakken de slagbomen naar beneden, alsof je bij een spoorwegovergang staat te wachten.

2. Courchevel Airport (Frankrijk)

Courchevel Airport wordt geheel terecht als een van de meest gevaarlijke vliegvelden van Europa bestempeld. Behalve dat de landingsbaan met 525 meter ontzettend kort is, heeft het ook nog eens een hellinggraad van maar liefst 18,5 procent. Een doorstart maken is hierdoor geen optie en om het nog erger te maken vind je aan beide kanten van de baan heuvels en diepe ravijnen. De kans is overigens niet groot dat je op Courchevel Airport vliegt, er vliegen namelijk geen normale charter of lijndiensten naar dit vliegveld. Het is vooral populair onder de rijken die met hun eigen privejets op dit vliegveld vliegen.

3. Funchal International Airport (Madeira, Portugal)

Een vakantie naar het Portugese eiland Madeira is fijn, al vlieg je hierdoor wel automatisch naar een van de gevaarlijkste vliegvelden van Europa. De landingsbaan van Funchal is namelijk een platform dat op betonnen pilaren in zee is gebouwd. Hoewel het platform zelf het gewicht van een vliegtuig prima kan dragen, ligt de uitdaging meer bij de timing van een start of landing. Te vroeg of laat landen is hier namelijk simpelweg geen optie, want je belandt dan gegarandeerd in het water. Gelukkig hebben piloten een speciaal brevet voor nodig om naar Madeira te mogen vliegen en kun je dus vooralsnog ontspannen het vliegtuig instappen.

4. Skiathos Airport (Skiahtos, Griekenland)

Ook wanneer je een onbezorgde vakantie naar Griekenland boekt, kan het zomaar zijn dat je op een van de gevaarlijkste vliegvelden van Europa vliegt. Je vindt dit vliegveld op het Griekse eiland Skiathos. De baan is hier relatief kort en direct achter de baan loopt een weg, die vooral toeristen en vliegtuigspotters trekt. Vanaf deze weg kun je de vliegtuigen van een erg korte afstand aanschouwen en moet je soms zelfs oppassen dat je niet wordt weggeblazen door de krachtige motoren.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You might also like