De beste spottersplekken op Schiphol

Als derde vliegveld van Europa is Schiphol een walhalla voor vliegtuigspotters. Met meer dan 60 miljoen starts en landingen is Schiphol een vliegveld met enorm veel reuring en is hier altijd genoeg te zien. Maar waar kun je dan het beste heen wanneer je wilt gaan vliegtuig spotten?Wij hebben de beste spottersplekken op Schiphol voor je op een rij gezet.

1. Het Panoramaterras

We beginnen met Schiphol zelf. Want wat misschien niet iedereen weet, is dat je niet perse zelf hoeft te vliegen om ook daadwerkelijk vliegtuigen te kunnen spotten. De beste spottersplek op Schiphol hiervoor is het zogeheten Panoramaterras. Het Panoramaterras ligt op de derde verdieping en je komt er via een trap of lift die te vinden is tussen vertrekhal 1 en 2. Het Panoramaterras wordt daar aangegeven op borden en is niet te missen.

Op het Panoramaterras staat een Fokker 100 vliegtuig, die gratis toegankelijk is. Je kunt hier onder andere een kijkje nemen in de cockpit. Ook is de vloer doorzichtig gemaakt waardoor je kan zien hoe je bagage nou eigenlijk in het vliegtuig wordt vervoerd. Behalve de Fokker 100 kun je op het Panoramaterras lekker op je gemak om je heen kijken. Je kijkt namelijk direct uit op de gates. Vliegtuigen komen en gaan, bagagemedewerkers zijn druk in de weer met het in- en uitladen van bagage; overal waar je kijkt gebeurt wel iets.

2. De Polderbaan

De Polderbaan is niet heel geliefd wanneer je zelf in het vliegtuig zit, want deze start- en landingsbaan ligt namelijk behoorlijk ver vanaf de gates. Vliegtuigspotters hebben met deze baan echter wel geluk, want De Polderbaan is een van de beste spottersplekken op Schiphol.

Bij deze spottersplek op Schiphol zie je vliegtuigen – afhankelijk van de windrichting – vanaf een zeer korte afstand opstijgen in noordelijke richting en landen in zuidelijke richting. De spottersplaats is gratis toegankelijk en heeft een hele grote parkeerplaats. Je vindt deze spottersplaats bij Schiphol aan het einde van de IJweg. Houd voor je navigatie postcode 2141 CN aan.

3. De Buitenveldertbaan

De Buitenveldertbaan is een veelgebruikte start- en landingsbaan. Vliegtuigen die op deze baan opstijgen en landen kun je spotten vanaf de zogeheten Spottersheuvel. Deze spottersplek bij Schiphol bevindt zich in Schiphol Oost en vanaf hier heb je niet alleen een goed uitzicht op de baan maar ook over de rest van Schiphol. Je kunt de Spottersheuvel bereiken via de N231/Schipholdijk. Houd voor je navigatie postcode 1118 EL aan.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen