wat-is-boarden

Wat is boarden?

Boarden is het aan boord gaan van een vliegtuig bij een gate op het vliegveld. De tijd waarop je moet boarden, hangt af van de bestemming en vertrekluchthaven en kun je vinden op je ticket of op de schermen op het vliegveld.

Wat betekent boarding?

Zodra je boarding op het scherm ziet staan, betekent het dat het proces is gestart waarbij passagiers het vliegtuig mogen instappen. Hoeveel tijd er tussen de tijd van het boarden en het vertrekken van een vliegtuig zit, verschilt van de bestemming waar je heen vliegt en de luchthaven waarvan je vertrekt. Zorg daarom dat je altijd goed de schermen op de luchthaven in de gaten houdt, om te zien wanneer het boarden precies begint.

Boarden gaat via een gate. Dit kan op twee manieren. Vaak loop je via een zogeheten aviobrug naar het vliegtuig toe. Het kan ook voorkomen dat je zelf naar het vliegtuig toeloopt. Dit gebeurt vooral op kleinere luchthavens. Maar ook op Schiphol kan dit voorkomen, wanneer je bijvoorbeeld vanaf de H of M gates vertrekt.

Wat heb je nodig tijdens het boarden?

Om bij een vliegtuig aan boord te kunnen gaan, heb je altijd een boardingpass nodig. Afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt, zul je ook je identiteitsbewijs of paspoort moeten tonen.

You might also like